Rapport från föreningens Årsmöte 2013

Till årets årsmöte kom färre medlemmar än vad som varit vanligt de senaste åren. Vid rundringningar till våra medlemmar har vi kunnat konstatera att i första halvan av april händer ”allt” och att många var inbokade på olika håll. Kan det vara så att den segdragna vintern har varit en bidragande orsak?

I vilket fall blev vi, efter det att några ytterligare måst lämna återbud pga sjukdom, 15 medlemmar som fick uppleva ett mycket trevligt årsmöte. De sedvanliga förhandlingarna var snabbt avklarade och styrelsen fick ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2011-2012. Styrelsen omvaldes i sin helhet och likaså våra revisorer.

En utsökt middag serverades som vanligt av personalen på Skeppet Segelkronan, där vi återigen lagt vårt årsmöte. Middagen denna kväll bestod av en alldeles utmärkt Toast Skagen som förrätt och Abborrfilé med pressad potatis och skärgårdsgrädde till huvudrätt. En kopp kaffe med den unika Skeppsholmskakan avslutade middagen.

Föreningen trivs alldeles utmärkt i dessa trivsamma lokaler och har hållit våra sammankomster där ett flertal gånger. Det är inte mycket som slår Skeppsholmen en vårkväll som denna, även om det just i år låg snödrivor där vi annars kunnat njuta av vårblommor.

För kvällens underhållning stod en ”enmansrevy” i form av Claes Vogel som gjorde ett uppskattat framträdande med egenskapade texter till kända melodier. Det här är en genre som är väl bekant för Claes Vogel som var en av skaparna bakom radions ”På Håret”.

Styrelsen hade fått möjlighet att köpa ett antal av föreningens uppskattade fotobok till ett starkt reducerat inköpspris. Detta gav oss möjlighet att bjuda ut fotoboken till 350:- mot normalt 487:-.
Böckerna tog i det närmaste slut – men det finns en bok kvar. Först till kvarn är det som gäller och du beställer boken genom ett mail till
skovdebor@gmail.com .
Claes bilder                   Protokoll               Rolands bilder

Claes Vogel