Rapport från Höstträff 2017
Årets höstträff gick i minnenas och nostalgins tecken. Efter den sedvanliga mingelstunden och middagen fick varje deltagare tid att presentera sig själv och sin anknytning till vår hemstad. Det dök upp många anknytningspunkter och våra minnen från Skövde och Skaraborg blev verkligen berikade.

Själva programmet inleddes med en kort Video från vårt besök hos "Majoren" vid Simsjön vid vårt besök 2012 i Skövde. Hela hans inledande och välkomnande tal hade filmats av Roland - och detta spelades nu upp som inledning på kvällens program. Det är verkligen trevligt att höra Majoren berätta om hur han fick vår Kung att skjuta av grantoppen med kanon vid invigningen av anläggningen vid Simsjön.

Vi fortsatte programmet med en video "Flickan från Gjutaregärdet" - en berättelse av Maj-Britt Bentzeen King om livet i husen på Pentaområdet och i Skövde i övrigt under denna tid. En riktigt trevlig berättelse som vi kunde uppleva från en stor och fin "bioduk".

Som en inledning till detta fick vi också en kort videopresentation av hur Skövde segelflygklubb bildades och utvecklades.

Kvällen avslutades med att Claes Funck visade foton från Skövde från tiden det begav sig och innan det revs. Trevligt kåseri. 

Vi gick alla hemmåt i natten mycket nöjda med en trevlig kväll på Hotell Skeppsholmen. Det enda tråkiga i sammanhanget var att inga flera medlemmar fick del av detta trevliga program. Vi var endast 13 medlemmar anmälda.  Claes bilder                                          Rolands bilder