Utflykt till Moholms herrgård - med guldkant
Den 23 Juni 1961 vigdes vi i Mo kyrka och vi hade bröllopsfesten i Moholms Herrgård. I år firade vi alltså Guldbröllop och vi återvände till Moholm för att fira detta.

Vi hade förbokat på Moholms Herrgård, som nu har hotellrum i en flygelbyggnad och vi hade valt helpension. Vi var fyllda av förväntningar när vi bilade ner till Skaraborg. Det var länge sedan vi tog av vid Hova och körde via Töreboda till Skövde. Vägen via Mariestad har ju blivit så mycket bättre och det är ingen tidsvinst att köra ”bakvägen” längre. Vi hade inte heller besökt Mo's Kyrka eller Moholms Herrgård sedan bröllopet och visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss.

Vi kom fram på eftermiddagen och blev mycket väl mottagna och visade till ett rum med fantastisk inredning. När vi installerat oss fick vi eftermid-dagskaffe i trädgården med kaffebröd som kom direkt från köket på herrgården.

Dags för en promenad till Mo's kyrka, som såg exakt likadant ut som vi kom ihåg från 1961. Då fick Sonja en stark vind i slöjan, och nu som då kom det några droppar regn – för att liksom göra vårt besök så identiskt som möjligt.

Eftermiddagen ägnade vi åt att promenera runt i omgivningarna och parken, som visade sig vara mycket välskött. Moholms Herrgård odlar egna grönsaker och bär till köket och i övrigt används mycket närodlat till den mat som serveras. Herrgården ligger liksom på en ö eftersom Tidan med tillflöden flyter runt herrgårdsparken och ger en vacker inramning.

Vi serverades en underbart god middag i huvudbyggnaden och vid en liten rundvandring före middagen kunde vi konstatera att mycket var sig likt – som vi kom ihåg – sedan 1961.

Middagen bestod av vänerlöjrom med tillbehör som förrätt. Hamiltons herrgårdskyckling  med egen potatis, murkelsås och morötter direkt från trädgårdslandet till huvudrätt. Jordgubbar med glass, grädde och nybakade madelenekakor avslutade. Ljuvligt gott och utmärkt service. Till detta drack vi en champagne som våra barn beställt till oss – dagen till ära.

Besöket på Moholms Herrgård blev en mycket positiv upplevelse och vi kommer gärna tillbaka igen.

Om du vill veta mer om Moholms herrgård klickar du bara på länken nedan

http://www.Moholmsherrgard.se

Sonja och Roland

1961
2011
Moholms herrgård
Matsalen nu - som då
Sonja äger inte stället - det bara ser ut så...
Bubbel från barnen
Middagen är serverad
Kringflutet av vatten
Förklarande tillägg till vägskylt
En dramatisk himmel avslutade kvällen
Klicka på bilden för en större version