Ingemar Johansson." INGO THE CHAMP" 17/9 2011


Av en slump kom jag den 23 januari i år i kontakt med en av Sveriges skickligaste skulptörer, nämligen Peter Linde Anledningen var att styrelsen för Saltsjöbadens Hembygdsförening där jag ingår som fotokunnig, beslutat undersöka om Peter Linde skulle vilja visa sitt pågående projekt för föreningens medlemmar, någon söndag framöver.

Projektet var en skulptur av Ingemar Johansson, INGO,världsmästare i tungvikt sedan den 26 Juni 1959 i Yankee Stadium i New York. Göteborgs Stad hade anordnat en tävling dit skulptörer fick lämna skulpturala skisser till en jury vid Idrottsmuseet i Göteborg och att dess besökare fick avgöra vilken som var bäst, en tävling som Peter Linde tog hem.

Det var över 50 år sedan jag skulle komma till Göteborg med tåg Ofta har min resa varit Skövde t.or med böcker.akvarell- och fotoutställningar.Det kändes därför extra konstigt att norrifrån komma in till Skövde Station men även lika konstigt att passera Falköping och komma till barndomsstaden söderifrån mot Stockholm utan att kliva av i Skövde. Stockholm har varit min hemort sedan 1962 på hösten.

Claes Funck.
Bildkavalkad. Klicka här.Tackbrev. Klicka för större version