Att vara i de gamla hemtrakterna på somrarna är ett måste. Med utgångspunkt från sommartorpet i Fagersanna är det bara att ta för sig av allt som finns att uppleva.

Skövde  växer och blir mer och mer intressant. Högskolan har naturligtvis bidragit med sina närmare 5000 studerande. Men staden växer också genom bl.a. nytt köpcentra i Stallsiken som har blivit en miniatyr av Kungens kurva i Huddinge, med de välkända varuhusen.
 
Skövdes stolthet är dock Arena, den nya inomhusanläggningen med simhallar och äventyrsbad. Enligt lokalpressen har det varit ca 750 besökare pr dag hittills i år. Inte illa.

Man når enklast Arena genom att köra Vadsboleden och välja den nya rondellen varifrån man kör in på Arenas väldiga p-plats.

Rondeller, ja det är något som Skövde i likhet med de flesta orter byggt många under senare år. Skövde har dock inte några rondellhundar utan i stället satsat på utsmyckning av rondellerna med konstverk som anknyter till orten. Ett bra exempel är Timboholmsrondellen på Östra leden med infarter till bl.a. Volvo Personvagnar. Här smyckas rondellen med en  förstoring av den kända  Timboholmsskatten. Sveriges största guldskatt upptäckt 1904.Flera rondeller har man valt att utsmycka med konstverk av kalksten, traktens sten. Ex.vis Hallenbergs och Lillegårdsrondellerna.
En mycket stor förändring pågår i Skövde, nämligen att Eric Ugglas plats bebyggs. Här uppförs det nya Tingshuset. Kanske en logisk placering med tanke på närheten till Polishus och Skattehus. Men ett stort ingrepp är det i den kända stadsmiljön.

Trakten i övrigt har ofantligt mycket att erbjuda. Skaraborg är en pärla!
Att påstå detta är inte att ”skruta, det är bara att säja sum dä ä.”


Huddinge i augusti 2010

Sven-OLof Larsson
OrdförandeKlicka på bilderna för en större version

Sommaren 2010 i Skövde och Skaraborg