Till föregående avsnitt             Till inledningen                Till nästa avsnitt

Här blev det varuhusentré
Gamla SLA-huset utgjorde en pampig avslutning på Her-tig Johansgatan trots att det låg på Badhusgatan. I dag ligger stadshuset till höger, arbetsförmedlingen till vänster.
Rådhusgatan-Långgatan anno 1963. Ingång till stans största varuhus i dag. Fastigheten på bilden är i dag ett minne blott.
Hörnet Långgatan-Rådhusgatan som det såg ut 1963.
Grabben till vänster har "racersadel " på sin Monark. Mannen i mitten, med cykeln, representerar den äldre ge­nerationen. De båda kvinnorna på väg över gatan svalkar sig med glass. Lägg även märke till automaten mot väg­gen. Här kunde man köpa frukt och godis. Såna här auto­mater skulle knappast få stå orörda i dag, då vandalismen har blivit allt vanligare.

Carl Carlssons
Carl Carlssons speceri- och bosättningsaffär var under decennier ett välbekant inslag i stadsbilden. Calle Carls­son, Knut Sundelöf, Strandqvist och Settergren var såvitt vi minns de stora specerihandlarna i stan. Skövde Färg & Kemikalieaffär låg vägg-i-vägg med Calle Carlssons. Fri­sör Andersson och Brinks diversehandel längre bort mot torget.

Naturligtvis är Långgatan enkelriktad, liksom många andra gator i centrum. Numera är detta hus borta, det har ersatts av ett stort fint bank- och kontorshus. Den del av Långgatan vi ser till höger är inglasad gågata för det nya stora varuhuset Commerce, som sträcker sig över flera kvarter, ända upp till Lögegatan.