Kryssningsresan med Birka Paradise en formidabel succé

Att beskriva Skövdepojkarnas kryssningsresa på något annat sätt - skulle kännas fel.

Det var en gråmulen dag - söndagen den 19 februari, när vi alla kryssningsresenärer möttes i Birkas avgångsterminal inför Skövdepojkarnas kryssning. Men humöret var på topp hos alla som sökte sig fram till Göran Midman som stod under “palmerna” med skylten “SkövdePojkarna” . Göran hade en mapp till var och en med biljetter, namnskyltar och lite information..

Vi samlades inför avgången och redan nu började man höra hur minnena dök upp - skolkamrater, adresser där man bott och lekt osv. När vi gått ombord och sökt upp våra utmärkta hytter, var det dags att samlas i konferenslokalen där alla fick möjlighet att presentera sig själva - och här dök det återigen upp anknytningar, släkt, skolor, lärare och mycket mera som man hade gemensamt och som senare under resans gång resulterade i nya bekantskaper och minnen.

Niclas Mårdfelt gav oss en kort inblick i sitt stora äventyr - en rodd över Atlanten. Vi fick inblick i ett projekt som ingen av oss andra ens snuddat vid med tanken.

Tord Gustafsson - kommunstyrelsens ordförande i Skövde Kommun - höll ett mycket uppskattat anförande om Skövde - hur kommunen utvecklats - tankar om fortsatt utbyggnad och om tankarna med “Skövde Ambassadörer”. Tord hade också med sig flera exemplar av boken “Kända personer som kommer från Skövde” till deltagarna. Efteråt hörde vi många uppskattande kommentarer om Tord’s anförande. Tack Tord.

Claes Funck visade och kåserade om en ny uppsättning av sina Skövdeakvareller. Visningen var mycket uppskattad och delades upp i två “föreställningar” - middagen väntade. Claes fortsatte under måndagens förmiddag att visa resterande akvareller. Claes dokumenterade ju Kåkstaden Skövde - innan rivningen började 1963 - med sin kamera. Bilderna har sedan resulterat i hans akvareller.

Middagen tog vid. Vi hade förberett en bordsplacering för att få en spridning mellan nya och gamla medlemmar - samt pojkar och flickor och det kändes som den blev rätt. Vi åt en utsökt trerätters middag och det knöts många band mellan deltagare. Vi spreds över båten men möttes igen vid de olika dans- och musiklokalerna. Det blev ganska sent innan våra fina hytter togs i besittning igen.

Vid frukosten träffades gänget (de flesta) igen och efter resten av Claes presentation, blev det tid för shopping, Spa med olika behandlingar, simturer i poolen eller sköna stunder på Birkas soldäck.

Gemensam lugn lunch inledde eftermiddagen med många nya aktiviteter. När vi närmande oss hemmahamnen igen samlades vi alla i pianobaren för att summera vår resa innan det blev dags att skiljas igen.

Resan blev ett mycket ljust minne för oss alla och det har efteråt kommit många positiva telefonsamtal, e-mail och summeringar över personliga upplevelser under resan. Tack alla ni resenärer som gjorde den här resan minnesvärd för oss alla. Vi redovisar flera e-mail och skildringar vi fått här. Det togs en del kort under resan - som du också kan se här:

Göran skriver...

Claes skriver

Calle skriver.....

Tord skriver....

Aina skriver . . .

Carl-Axels bilder

Rolands bilder

Claes bilder