Här lägger vi upp rapporter från er som var med på den minnesrika Jubileumsresan till Skövde 1-2 Juni
70-årsfesten i Skövde!

Ja, den överträffade mina högsta förväntningar.
På kort tid fick vi se och uppleva väldigt mycket i den gamla hemstaden och dess omgivningar.
Allt detta möjliggjordes genom Christer Rapps och Arne Lorentzons omtanke och stora generositet. Naturligtvis ingick även underbart väder i programmet!

Utsikten från Factums lokaler på våning 8 i "Christers Torn" var magnifik. Det var helt nya vyer som öppnade sig. Vi fick se Skövde från ett nytt perspektiv! Till ett glas "bubbel" blev det en intressant information från Christer och Arne om framtidsplanering och även från VD Desirée Lerider om Reklambyråns verksamhet.

Sedan var det dax att förbereda sig för kvällens övningar!

Förbeställda taxi hämtade oss för färden mot Billingehus. Där mötte VD Johan Hedin  och hälsade oss välkomna.

Till skön musikunderhållning framförd av en kvartett unga flickor, minglade vi med välkomstdrinken och kände oss mycket väl omhändertagna.

Därefter tågade vi in i matsalen där vi bjöds på en trerätters middag. Såväl maten som dryckerna höll högsta klass!
Christer Rapp hälsade oss välkomna till bords. Även nu bjöds vi på musikunderhållning samt tal av Kom.styrelsens ordförande Katarina Jonsson. Katarina avtackades med föreningens fotobok samt ett diplom som vi hoppas får plats på Katarinas kontor.
Arne Lorentzon förärades av styrelsen Hedersmedlemskap i föreningen. SkövdeBor har nu två hedersmedlemmar i Skövde - Christer och Arne, samt en i Hjo -Göran Midman. Vår fjärde Hedersmedlem Lennart Holm kunde inte närvara pga sjukdom.

Det var en varm och skön stämning!

Efter middagen förflyttade vi oss ut i salongen där det serverades kaffe och avec.
Göran Midman kåserade sedan på ett utomordentligt sätt om vår förenings historia och även Björn Almgard berättade gamla minnen.

En händelserik och mycket fin första dag - som gick alldeles för fort.

Dag två gjorde vi en rundtur pr buss på Billingens västra sida. På gamla knektavägar for vi fram till avrättningsplatser och historiska byggnader. Guiden Uno Boman var i toppform och berättade med stor kunskap och mycket humor om allt vi besökte.
Kaffepaus på Flämslätts stiftsgård!
Vi fick se och höra om platser som vi inte hört talas om tidigare. Detta väckte intresse och förhoppning om att återvända. Så mycket det finns att upptäcka i våra gamla bygder!

Sammanfattningvis upplevde vi en mycket välkomponerad 70-årshögtid där vi fick ta del av Christer och Arnes stora engagemang och generositet.

Stort tack!

Stort tack även övriga deltagare. Vi fick en härlig resa tillsammans!

Olle
Den första rapporten kommer från vår ordförande Sven-Olof Larsson.
Före middagen på Bilingehus samlades vi för ett gruppfoto. Vi var 33 personer i gruppen + ytterligare en bakom kameran.
Bilder från Jubileumsresan

Skövdebors 70-årsjubileum. Reflexioner.

Claes,Britten och Carl Axel hämtade mej i Tyresö, för vidare färd mot Skövde. Traditionsenlig rast i Laxå.Vädret var fantastiskt och vägarna kantade med Lupiner i alla de färger. Det är 1juni och det känns som sommarens första dag.

Efter incheckning på Majoren, promenerar vi till "Christers Torn" och vi kunde beskåda hemstaden från ett nytt perspektiv. "Lite grann från ovan." Vi fick också träffa Desirée Lerider V D för Faktum.

Vid 18-tiden körde ett antal flotta taxibilar fram vid hotellet, för att ta oss upp till Billingehus. Vi välkomnas av restaurangens VD Johan Hedin och en en kvartett flickor, som var helt suveräna på stämsång a capella.

Vid middagen fick min bror Sture kommumstyrelsens ord. Katarina Jonsson till bordet. Det visade sej att deras döttrar Åsa och Marie är bästa vänner sedan uppväxten. Maten är utsökt och stämningen är hög minst sagt, min bordsgranne Björn Almgard viftar plötsligt till och det är rödvin över hela bordet. Min nya kjol klarar sig i alla fall.

Efter kaffet och Göran Midmans lättsamma kåserande över föreningens 70 år, börjar tanken mogna för återfärd till hotellet. Många beställer bilar, men Sture och jag går nerför Strupen i juninatten, det var magiskt.

Nästa dag skulle vi ta en rundtur med buss i Valle härad. Vi hinner knappt sätta oss i bussen, när guiden Uno Boman Västergötland, ja det står så på portföljen, gör oss uppmärksamma på att det minsann inte alltid är så populärt att vara skövdebor, absolut inte i Skara i varje fall.

Vi åker genom hänförande vackra bygder och historierna är så underhållande och fyndiga. Uno är mästerlig på att hålla uppmäksamheten på topp i fyra tim. och en kvart genom att ställa frågor om årtal, ja om allt mellan himmel och jord och man kunde ju alltid dra till med 1856.

Jag har hört talas om Flämslätt i hela mitt liv, men aldrig varit där, men nu blev det äntligen av, 11-kaffet på stiftsgården,ett underbart ställe, det smakade härligt med gott kaffe och bröd. Där fanns också en fin kaffekoppssamling

Med detta ber jag att få tacka Arne L och Christer R och övriga medverkande för två helt underbara dagar.


Ingrid Nolenger

Ingrid Nolengers rapport från vår Jubileumsresa