Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2009

Under verksamhetsåret 2009 har styrelsens sammansättning varit:

Ordförande         Sven-Olof Larsson
V ordförande      Claes Funck
Kassör              Carl Axel Carlsson
Sekreterare        Roland Ljungkvist
Ledamot            Margareta Hoffman
Suppleant          Ingrid Nolenger
Revisorer           Per From,   Gunnar Svensson

Föreningen SkövdeBor, Stockholm har under verksamhetsåret 2009 genomfört sitt 65:e verksamhetsår. Styrelsen har under verksamhetsåret hållit 5 protokollförda styrelsemöten

Föreningen har under året fått 2 nya medlemmar.

Årsmötet år 2009 hölls på restaurang The Londoner 23 medlemmar var närvarande. Dagordningen behandlades och styrelsen fick ansvarsfrihet. Efter den följande måltiden berättade Margareta Söderström - dotter till Västgöta-Bengtsson om sin far och hans arbete med bl.a västgötadialekter. Framträdandet var mycket uppskattat.

Under året uppvaktade styrelsen Ingrid Nolenger, Claes Funck, och Carl-Axel Carlsson på sina respektive 70-årsdagar. Under det nya året 2010 har styrelsen dessutom uppvaktakt ordföranden Sven-Olof Larsson på hans 80-årsdag.

En medlem sedan många år - Sven-Åke Wollmar gick ur tiden 4 April. Minnesord har funnits på vår hemsida under året.


21 var anmälda till Höstträffen 2009 och vi blev 20 glada medlemmar och bekanta som mötte upp vid Wijnjas ostkällare tisdagen 27 oktober 2009. Dagen var gråmulen och kylig i den svaga vinden - en riktig höstag. Hur skönt var det då inte att komma in i den trivsamma varma källarlokalen som utgör Wijnjas ostkällare. Bordet var dukat med Wijnjas egna servis och i kandelabrarna brann stearinljusen värmande.

Vi serverades 4 sorters ostar, en mjukost, getost, italiensk hårdost och en ädelost. Toppade med plommonchutney fick vi en spännande smaksensation. Till detta serverades ett gott glas rödvin och det ingick charkuterivaror i serveringen - som parmaskinka och några smakrika korvar. Hembakat bröd och olika sorters kex fanns också. Alla åt med god aptit och njöt av smaksensationerna.

På Ingrid Nolengers inrådan hade föreningen köp in en video som berättade  Mats Ljungs liv -Skaras revykung - med inslag från hans många år som revyartist och revypappa. Stämningen var god när vi så småningom begav oss hemåt igen.

Alla medlemmar har möjlighet att använda en e-postadress genom Skovdebor.se. Anmäl ditt intresse till sekreterare Roland Ljungkvist roland@skovdebor.se.

Föreningen SkövdeBors förnämliga hemsida vars nya adress är http://www.skovdebor.se uppdateras frekvent och där kan mycket smått och gott ses, som information om kommande händelser, tidningsartiklar, böcker med anknytning till Skövde, bilder från verksamheter och brev.

Vid varje uppdatering av hemsidan skickar vi ett e-postmeddelande till samtliga medlemmar som har anmält sin e-postadress till föreningen. Några medlemmar har visat sin uppskattning för denna service. Styrelsen använder också e-post flitigt för meddelanden och diskussioner i olika frågor. Enbart från sekreterare till samliga inom styrelsen har under året 110 meddelanden skickats.

Under året har hemsidan uppdaterats vid 31 olika tillfällen. En “Bli-medlem-sida” på Föreningen Skövdebors hemsida, gör det enkelt att anmäla nya medlemmar. Använd gärna denna när du träffar personer som vill bli medlem i Föreningen SkövdeBor. Du kan nu också använda denna sida för att anmäla adressförändring eller andra ändringar i dina uppgifter.


Stockholm i februari 2010

Styrelsen
Föreningen SkövdeBor, Stockholm

För en utskriftsvänlig sida - klicka här.
Du behöver Adobe Reader för att läsa - ladda ner här