Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011

Under verksamhetsåret 2011 har styrelsens sammansättning varit:

Ordförande                          Sven Olof Larsson
V ordförande                        Claes Funck
Kassör                                Carl Axel Carlsson
Sekreterare                          Roland Ljungkvist
Ledamot                              Margareta Hoffman
Suppleant                            Ingrid Nolenger

Revisorer                             Per From, Gunnar Svensson

Föreningen SkövdeBor, Stockholm har under verksamhetsåret 2011 genomfört sitt 67:e
verksamhetsår. Styrelsen har under verksamhetsåret hållit 4 styrelsemöten

Föreningen har under året fått 5 nya medlemmar.

Årsmötet år 2011 hölls på restaurang Segelkronan aktersalong 13 april 2011. 29 medlemmar och gäster var anmälda varav 27 medlemmar/gäster slöt upp och efter 15 minuters mingel vidtog årsmötesförhandlingar enligt dagordning.

Dagordningen behandlades och styrelsen fick ansvarsfrihet.

Efter förhandlingarna åt vi en utmärkt middag. Middagen bestod av 2-rätters meny. Toast Skagen som förrätt, Wallenbergare med ärtor och lingon som huvudrätt. Ett glas vin till varmrätten. Därefter kaffe med en Skeppsholmskaka.

Så vidtog det utannonserade programmet. För kvällens underhållning svarade Görel Hanser – som på ett mycket intressant sätt berättade om sin resa från födelseorten Skultorp till sekreterare hos Stikkan Andersson på Polar Music. Görel berättade också om sin utnämning till Vice VD i företaget och den hektiska tiden med ABBA's fantastiska framgångar – till hennes nuvarande företagsverksamhet med produktioner som ”Kristina från Duvemåla” på Cirkus i Stockholm och om den nya kommande uppsättningen av ”Mama Mia”.

Efter Görels framträdande vidtog mingel och alla hade möjlighet att dela minnen från Skaraborg med Görel. En fantastiskt minnesrik kväll.

Torsdagen den 20 oktober 18.30 träffades vi för Höstträff på det charmiga Skeppet Segelkronan,  Stockholm. Litet småruggigt väder infann sig innan samlingen på Segelkronan, men stämningen var mycket god. Det brukar ju gärna bli god stämning när vi möts på våra träffar i Föreningen Skövdebor.

Vi inledde kvällen med en förträffligt välsmakande middag bestående av dubbel sandwich med lax och räkor samt porterstek med potatisgratäng, gelé och pressgurka. Därefter kaffe med en Skeppsholmskaka.

Skövdesonen Christer Rapp var vår gäst. Christer berättade om Skövdes utveckling under rubriken "Skövde stad i utveckling under Rappsodiska former." Christer visade på ett flertal projekt, med både nybyggnation och varsamma renoveringar av äldre hus, som alla fört Skövdes utveckling framåt. Christer assisterades av sin son Philip Rapp under kvällen.

Det visade sig att både den Rappska släkten och de projekt som Christer berättade om, hade många beröringspunkter med oss SkövdeBor. Det blev många intressanta samtal vid sidan om själva  presentationen. Christer passade också på att bjuda in oss till Skövde – där han mera handgripligt vill visa oss runt i vår gamla hemstad och vad som hänt sedan vi flyttade ut. Föreningens uppgift är ju att ”värna om kontakten med vår hemstad Skövde” och vi kan intyga att denna kväll – med Christers mycket intressanta föreläsning – verkligen levde upp till vår målsättning.

Föreningen SkövdeBors förnämliga hemsida vars adress är
http://www.skovdebor.se
uppdateras frekvent och där kan mycket smått och gott ses, som information om kommande händelser, tidningsartiklar, böcker med anknytning till Skövde, bilder från verksamheter och brev.
Styrelsen skickar nu ett e-postmeddelande vid varje uppdatering av hemsidan till samtliga medlemmar som har anmält sin e-postadress till föreningen.

Flera medlemmar har visat sin uppskattning för denna service. Hemsidan har under verksamhetsåret 2011 uppdaterats 18 gånger En “Bli-medlem-sida” på Föreningen Skövdebors hemsida, gör det enkelt att anmäla nya medlemmar. Använd gärna denna när du träffar personer som vill bli medlem i Föreningen SkövdeBor. Du kan nu också använda denna sida för att anmäla adressförändring eller andra ändringar i dina uppgifter.

Styrelsen har tagit fram ett ”Visitkort” för föreningen – som vi gärna delar ut till intresserade. Hör av dig om du vill ha några visitkort att dela ut.


Stockholm i mars 2012

Styrelsen
Föreningen SkövdeBor, Stockholm
Klicka här för utskrifts-vänlig version (PDF)