Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012

Under verksamhetsåret 2012 har styrelsens sammansättning varit:

Ordförande Sven Olof Larsson
V ordförande Claes Funck
Kassör Carl Axel Carlsson
Sekreterare Roland Ljungkvist
Ledamot Margareta Hoffman
Suppleant Ingrid Nolenger

Revisorer Per From, Gunnar Svensson

Föreningen SkövdeBor, Stockholm har under verksamhetsåret 2012 genomfört sitt 68:e verksamhetsår. Styrelsen har under verksamhetsåret hållit 7 styrelsemöten.
Dessutom har vi haft 2 dagars arbetsmöten för att färdigställa föreningens båda fotoböcker.

Föreningen har under året fått 5 nya medlemmar.

Årsmötet år 2012 hölls på restaurang Segelkronan aktersalong onsdagen den 23 april 2012.
25 medlemmar slöt upp och efter 15 minuters mingel vidtog årsmötesförhandlingar enligt dagordning.

Dagordningen behandlades och styrelsen fick ansvarsfrihet.

Efter förhandlingarna åt vi en utmärkt middag. Middagen bestod av 2-rätters meny. Dubbel sandwich med lax och räkor samt porterstek med potatisgratäng, gelé och pressgurka. Ett glas vin till varmrätten. Därefter kaffe med en Skeppsholmskaka.

Så vidtog det utannonserade programmet. För kvällens underhållning svarade Per From - som på ett
mycket intressant sätt berättade om sin karriär inom Astra-Zeneca.

Över Pingsthelgen arrangerade föreningen en resa till Skövde på inbjudan av Christer Rapp. 27 medlemmar deltog och fick ta del av det fantastiska program som Christer planerat för oss.

Vår ordförande skrev så här efter resan: "Vi besöker Skövde 2012"

Christer Rapp hade arrangerat ett tredagars program med stor känsla och noggrannhet. Att Christer är enastående generös och omtänksam fick vi uppleva under hela besöket. Hans mix av program gjorde att vi fick en mycket positiv och intressant upplevelse.

Katarina Jonsson - Kommunstyrelsens ordförande, informerade om kommunens utveckling. Hon blev intresserad av "Skövdebor" och vi fick bra kontakt med henne som vi ska se till att utveckla. Vi fick se och höra allt om Regionens Hus - en av Skövdes absolut vackraste byggnader.
Vacker och spännande konst såg vi både i Kulturhuset och på Christers kontor.

Lars-Johan Ekelöf vandrade runt med oss och berättade om gamla och nya hus. Jag insåg att det fanns många luckor i mitt kunnande.

Middagen på Ryttmästarbostället med nattklubbsmajor Bernhard Englund i full aktion, handlade inte bara om mat och dryck Nej, Bernhard var i sitt esse och släppte loss med spännande berättelser om livet på ett gammalt ryttmästarboställe. Det blev mycket kulor, krut och härliga historier. Ryttmästarsnapsen finns att köpa på "bolagets" beställningslista!

Genom Christers försorg åt vi gourmetmat på Skövdes nya inneställe "Glädje".

Buffén på Knistad inmundigad i specialtält inkl. kristallkronor för enbart "Skövdebor" var klart godkänd

Rundturen sista dagen var en fullträff. Vi såg hur Skövde utvecklats med nya spännande handelsområden,bostäder och företagsetableringar av olika slag.

Skövde var verkligen till sin fördel med sol, blå himmel, grönska och blommor i alla färger. Jag tror mig aldrig förut upplevt Skövde så vackert och prydligt. Efter detta besök är jag ännu mer stolt över min gamla hemstad!

Stort tack Christer och Agneta, för allt Ni gjorde för oss dessa tre fantastiska dagar!

Skövdepojken Olle Larsson

Styrelsen färdigställde en fotobok över vårt Skövdebesök. Denna bok överräcktes av ordf. Sven-Olof och hans fru Marianne i samband med Christer Rapps 70-årdag. Detta tack för ett utmärkt anordnande av föreningens Skövdebesök, blev mycket uppskattat.

Torsdagen den 24 oktober 18.30 träffades vi för Höstträff traditionsenligt på det charmiga Skeppet Segelkronan, vid Skeppsholmen, Stockholm.

Vi inledde kvällen med en förträffligt välsmakande 2-rätters middag Därefter kaffe med Skeppsholmskaka.
Föreningen har för vana att bjuda in kända Skövdeprofiler. Kvällens gäster var Arne Lorentzon och hans medarbetare Fredrik Johansson. Arne talade slående nog under rubriken ”Visioner från en kvarboende samhällsbyggare”.

Arnes kåseri med rikhaltigt bildmaterial var mycket uppskattat av oss 30-talet medlemmar som slutit upp
denna kväll.

Styrelsen beslutade att utveckla en fotobok över föreningens aktiviteter under åren. Fotoboken färdigställdes under hösten och 10 exemplar beställdes vilket gav oss ett rabbaterat pris på fotoboken. Samtliga styrelsemedlemmar har köpt var sin bok och resterande böcker kommer att delas ut till de talare vi anlitar vid föreningens olika arrangemang. En fotobok kommer att finnas tillgänglig som ”blädderex” vid årsmötet och det kommer att finnas möjlighet att beställa böcker till alla medlemmar .

I samband med Nyårshelgen överlämnade ordf. Sven-Olof den första boken som tack för ett trevligt
framförande till Arne Lorentzon under ett besök i Skövde.

Föreningen SkövdeBors förnämliga hemsida vars adress är http://www.skovdebor.se uppdateras frekvent och där kan mycket smått och gott ses, som information om kommande händelser, tidningsartiklar, böcker med anknytning till Skövde, bilder från verksamheter och brev.
Styrelsen skickar nu ett e-postmeddelande vid varje uppdatering av hemsidan till samtliga medlemmar som
har anmält sin e-postadress till föreningen.

Under hösten har hemsidan flyttats till en ny serverdator. Det har utöver de rent administrativa förändringar i program som ett resultat av flytten, också resulterat i uppdateringar av många sidor på vår hemsida. Exempelvis har bilder förbättrats i boken ”Träkåks-Skövde idyllen som försvann” och dessutom vissa försättssidor. Denna typ av uppdateringar är planerade att fortsätta under 2013.

Hemsidan har under verksamhetsåret 2012 uppdaterats 21 gånger En “Bli-medlem-sida” på FöreningenSkövdebors hemsida, gör det enkelt att anmäla nya medlemmar. Använd gärna denna när du träffar personersom vill bli medlem i Föreningen SkövdeBor.

Du kan nu också använda denna sida för att anmäla adressförändring eller andra ändringar i dina uppgifter.

Stockholm i mars 2012

Styrelsen
Föreningen SkövdeBor, Stockholm
Verksamhetsberättelsen i utskriftsvänligt format  (PDF)