Ryttarbostället vid Simsjön. Kopierat från broschyr, målning av Bernhard Englund, 1966. Bilden är beskuren.
Vi besöker Skövde 2012
På inbjudan av Christer Rapp under Höstträffen 2011, besöker vi Skövde 25, 26 och 27 maj 2012.

Christer - som har gjort arrangemangen i Skövde, kommer att visa oss vår hemstad som vi troligen inte har sett den förut!

Vi kommer att bo på Hotell Majoren, två nätter till ett föredömligt lågt pris, och vi samlas alla där för att möta representanter från Skövde Kommun. Christer och Annelie Tegberg visar oss runt i det som nu är Regionens hus - tidigare Skaraborgsbanken. En kopp kaffe är också utlovad.

Därefter blir det rundvandring på Rapps kontor där Christer visar kontorets konstsamling och bjuder på drink.

Efter en buffé på hotellet är vi nog redo för den senare delen av dagen.

På lördag serveras det frukost på hotellet och efter den kommer arkitekten Lars Johan Ekelöf att ta med oss på en stadsvandring. Man kan väl inte tänka sig en bättre guide?

Efter lunch på någon trevlig restaurang besöker vi Skövdes Kulturhus och blir guidade av Ingemar Arnesson i dess konstmuseum.

Vi blir hämtade för en tur upp till Ryttmästarbostället vid Simsjön där majoren Bernhard Englund tar emot och visar oss runt innan middagen. Christer Rapp bjuder på transport och middag.

Vi avslutar dagen på Hotellet - förmodar att vi har mycket att tala om efter dagens fantastiska program.

När vi vaknat upp och fått frukost på söndag  tar vi en tur i Skövdes omgivningar.  Efter lunch på Knistad Hotell är det dags att ta oss tillbaka till vår hemadress - om vi inte vill ha ännu mer av vår hemstad på egen hand.Rapport                                       Fullständigt program


                                         
Aktuell deltagarlista


Christer Rapp